7 Nisan 2013 Pazar

EDİTÖR'S


                                                   Güvenlik Duvarı, Filistin Banksy

                                                                                                  İrem Nur'dan Sevgilerle

SİNETERAPİ

HANNIBAL 

2001 yapımı Ridley Scott'un yönetmenliğini üstlendiği psikolojik gerilim filmi. Thomas Harris'ın aynı isimli Hannibal romanından uyarlanmıştır. 1991 yapımı Oscar Ödüllü Kuzuların Sessizliği filminin devam filmidir. Filmin başrollerini Anthony Hopkins, Julianne Moore ve Gary Oldman paylaşır. Film, Amerika Birleşik Devletleri ve İtalya'da geçmektedir.
Konusuna bir göz atmak gerekirse;
Dr. Hannibal Lecter’ın çaylak FBI ajanı Clarice Starling’in büyük hatası sonucu hücresinden kaçışının üzerinden yedi yıl geçmiştir. Dr. Lecter, bu kaçışının ardından Floransa’ya gidip yerleşmiş hayatın tadını çıkarmaktadır; fakat Clarice Starling hala Dr. Lecter ile yedi yıl önce en yüksek güvenlik önlemlerinin olduğu tehlikeli deliler koğuşunda yaptığı görüşmeyi unutmamıştır. Dr. Lecter’ı unutmayan biri daha vardır: Mason Verger. Dr. Lecter’ın eski bir kurbanı olan Mason Verger onun elinden güçlükle kurtulmuştur.

Bu ay ki sineterapi bölümümüzde sizler için Hannibal filmini tanıtmaya çalıştık.
Sürükleyici bir psikolojik gerilim filmi olan Hannibal izlenmeye değer.


Psk. Elif DURUK & Psk. Feza OKTAY

5 Nisan 2013 Cuma

YURTDIŞINDA YÜKSEK LİSANSIN ANAHTARI: GRE




Graduate Record Examinations, yani GRE, Amerika, Kanada ve daha bircok ülkede üniversitelerin oldukça önemsediği bir sınav. Amerika’da master ya da doktora yapmak istiyorsanız, GRE’den iyi bir sonuç almanız size birçok kapı açacaktır. Peki, GRE nasıl bir sınav? Yaklaşık 4 saat suren sınavın içeriği İngilizce sözel (Verbal Reasoning) ve sayısal (Quantitative Reasoning) testlerden ve iki kompozisyondan oluşuyor.

Sınav kompozisyonlarla başlıyor. İlk kompozisyon, yani issue essay, herhangi bir konuda sizin fikrinizi soruyor ve neden o fikirde olduğunuzu açıklamanızı istiyor. İkinci kompozisyon, argument essay, ise size sebep ve sonuçlarıyla bir argüman sunuyor ve bu argümanı analiz etmenizi istiyor. Her kompozisyon için 30 dakika sureniz var ve iyi bir kompozisyonun ortalama beş paragraf uzunluğunda olması bekleniyor.

Kompozisyonlardan sonra beş tane test çözüyorsunuz. Bunlar karışık sırada karşınıza çıkan sözel ve sayısal testlerden oluşuyor. Her sözel test 20 sorudan oluşuyor ve 30 dakika sürüyor. Sözel testlere hazırlanmanın en iyi yolu kelime ezberlemek, çünkü bu testler zengin bir kelime dağarcığı gerektiriyor. İki çeşit boşluk doldurma sorusu var. Birinde şıklar arasından boşluğa en uygun kelimeyi seçiyorsunuz. Bazı sorularda birden fazla boşluk da olabiliyor. İkinci çeşitte ise şıklar arasında boşluğu dolduran iki es anlamlı kelime bulunuyor ve bu iki kelimeyi doğru tespit etmeniz gerekiyor. Şıklarda bulunan kelimelerin nadir karşılaştığımız, zor kelimeler olduğunu akılda bulundurmakta fayda var. Sözel bolümdeki diğer soru tipleri ise okuduğunuzu anlama becerinizi ölçen paragraf ve parça soruları.

Sayısal testler 20ser sorudan oluşuyor ve her bir test 35 dakika sürüyor. Sayısal testlerde karşımıza çıkan matematik soruları bizim sistemimizle karsilastirildiginda oldukça basit. Türevler, integraller karşımıza çıkmadığı gibi ilkokulda çözdüğümüz işçi problemlerini bile görmek mümkün. Sınavda kullanmanız için hesap makinesi de mevcut. Yine de farklı soru tipleriyle ve İngilizce terimlerle aşina olmak vakit kazanmanızı sağlayacaktır. Her bolum arasında bir dakika ara ve sınavın ortasında on dakika ara verme hakkiniz var.

Bu genel GRE sınavı haricinde, kimi okullar başvurduğunuz bolüme ait konu testine de girmenizi istiyor. Konu testine 170 dakikalık ayrı bir oturumda giriyorsunuz. Örneğin, klinik psikoloji alanında master ya da doktora programlarına başvuracaksanız çoğu üniversite GRE Psikoloji sınavına da girmenizi isteyecektir. Eğer alanınız isletme ise başvurduğunuz okula bağlı olarak GRE yerine ya da GRE’ye ek olarak GMAT sınavına girmeniz beklenebilir.


Elinizden geldiği kadar çok kelime öğrenerek, okuma yaparak, matematik sorusu çözerek ve eski kompozisyon sorularını cevaplayarak sınava hazırlanabilirsiniz. Birden fazla markanın hazırlık kitaplarını edinip çözmeniz farklı farklı sorular ve kelimeler görmeniz açısından iyi olur. Ağırlık vermeniz gereken konular başvurduğunuz bölümle de alakalı; sözel bölümler sözel sonucunuza, sayısal bölümler sayısal sonucunuza daha fazla önem verebilir. Ayrıca, sınav çoğu test merkezinde bilgisayarda yapıldığı için bilgisayarda soru çözmeye alışmak faydalı olacaktır. Resmi internet sitesindeki deneme testlerini çözerek buna alışabilirsiniz.   (https://www.ets.org/gre/revised_general/prepare/) Sınava senede birkaç kez girme imkanınız olduğu gibi, eğer birkaç kez girdiyseniz üniversite başvurunuzda istediğiniz sonucu seçip gönderme şansınız da var. Bir kez girip kendinizi denemek ve heyecanınızı asmak yararlı olabilir. İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenen öğrenciler için kolay bir sınav olmasa da iyi bir hazırlıkla ihtiyaç duyduğunuz sonuca ulaşabilirsiniz. Eğitimine yurt dışında devam etmeyi ve GRE’ye girmeyi düşünen arkadaşlara şimdiden başarılar…

Kayit olmak içinhttps://www.ets.org/gre/revised_general/register

İrem NUR


4 Nisan 2013 Perşembe

Gemi Romantizmi





Geçenlerde yeni bir yer keşfettim HANEDAN CAFE&NARGİLE..
Nam-ı diğer ;Gemi cafe..
Bu cafe'nin farkı deniz üstünde fakat sabit olması,hem dış görünüşü hemde içine girdiğinizdeki atmosferi sizi bir anda oranın müptelası yapmaya yetiyor da artıyor bile..
Gündüz manzarasını göremedim ama akşamkini görmenizi şiddetle tavsiye ediyorum..
Akşamın hoşluğu,içerinin loşluğu derken bir de muhabbete doyulmaz dostlarınız varsa saatlerin nasıl geçtiğini anlamıycağınızın bahsine şimdiden girerim..




                                                                                             ..Kevser APARI..


 

2 Nisan 2013 Salı

Türkan SAYLAN - Tek ve Tek başına

 


  Bir ülkeden cüzamı kovdu. Türk, Kürt, Süryani demeden, kırsalın evlere hapsedilmiş kızlarına kapıları araladı, ışık tuttu yollarına.

Hırpaladılar, yerden yere vurdular, ne gâvurluğu kaldı ne Kürtçülüğü, ne komünistliği. Ömrünün son döneminde de darbeci yerine kondu. Umurunda bile olmadı.

Çünkü o sadece yüreği insan sevgisiyle dolu bir hekimdi.Hayatı boyunca tek isteği, iyi ve dürüst bir insan olmaktı.
“Bütün işlerimi tamamladım. Konser gecesini de atlattıktan sonra, kemoterapiyi kestireceğim. Yolcu yolunda gerek!” 


  
Cümleleri gözüme takılınca karar verdim aylar öncesinde popüler olan bu kitabı almaya,bir haykırış,bir sitem birazda kızgınlık sezdim..

 Ayşe Kulin  73 yıllık bir yaşamın özetini çıkarmış;bir insanı tanımak için olan bu kitap.Özellikle gençlik yıllarını arkadaşına yazdığı mektuplar ışığında kendi kaleminden okuyorsunuz Türkan Saylan'ı... Yaptığı somut işlerle birlikte ruh dünyasınıda anlatan;hayata geçirdiği hayalleriyle, idealizmiyle, başarılarıyla, düşünceleriyle tanıdığımız aşklarıyla, yalnızlığıyla, dostlarıyla, korkularıyla, gururlandıklarıyla anlatan bir biyografik roman.

İnsan okurken kendi bencilliğiyle yüzleşmiyor değil hani ve sorguluyor yaşamı ve yaşamını nasıl heba ettiğini ya da nasıl anlamlı kıldığını....

 Ve bence her şey bir yana Saylan'ın lepra hastaları için yaptıkları takdire şayan, sırf bunun için bile ayakta alkışlanası.

Uzun lafın kısası anlaşılamadığını savunuyordu sanki yazar Saylan'ın,anlamayı istedim bende..


                                                                                     ..Kevser APARI..



 

0 GRUBU KAN


Faydalı olan yiyecekler:
(aynı zamanda en emniyetli ilaçlar):

  • Kırmızı et: dana, sığır, koyun, yabani (yağlı olabilir), balık,
  • Zeytinyağı, keten yağı, ceviz, ceviz yağı,
  • Kavrulmamış kabak çekirdeği, enginar, lahana, brokoli, hindiba, marul, çiğ ıspanak, roka, maydanoz, her türlü yeşil yapraklı sebze, pazı, turp (bilhassa karaturp), kırmızı pancar, kabak, bal kabak, soğan, sarımsak,
  • Zencefil, safran, kırmızı pul biber, keçiboynuzu (tohum ile beraber) körri (zerdeçal), kimyon, kuşburnu, mercanköşk, ıhlamur, keten tohumu,
  • İncir, üzüm (bilhassa kara üzüm), erik, mürdüm erik, kiraz, vişne, greyfurt ve suyu, karadut, karpuz, mango, bal (gerçek), soda (maden su), yeşil çay,

Zararlı olan yiyecekler:
  • Karışık et (salam, sucuk, sosis gibi); süt ve ürünleri ("Yenebilenler" hariç)
  • Buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405–550), mısır ve ürünleri
  • Rafine olmuş sıvı yağlar (zeytin ve keten yağı hariç), piyasa zeytinleri, hazır turşular
  • Dondurma, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yerfıstığı, kahve, siyah çay, buğday ve mısır nişastası
  • Portakal, aloe vera,
  • Karnabahar, ketçap, domates salçası, şarap sirkesi, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, tatlandırıcı, , glikoz, früktoz, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek.

Yenebilenler:
  • Tavuk, hindi ve yabani kuş eti, taze yumurta,
  • Tereyağı, ara sıra kaymak, kefir, yoğurt, beyaz peynir, eski kaşar, tulum peyniri, koyun ve keçi peyniri, (peynirler haftada 1–3 defa olabilir)
  • Susam ve ürünleri, kestane, fındık, badem ve badem yağı, çam fıstığı,
  • Her çeşit lahana (bağırsaklarda gaz yapan hariç), börülce, barbunya, beyaz semiz fasulye, yeşil fasulye, patlıcan, kereviz, her meyve ve sebze (yasaklanmış olanlar hariç), doğal zeytin
  • Nohut, pirinç ve ürünleri, karabuğday ve çeşitleri, çavdar ve çeşitleri, nişasta buğday (eski turk buğdayı) çeşitleri ve "Zararlılar”a girmeyen yiyecekler.

Kabızlık varsa, aynı miktarda sinameki ve pelin otu öğütülüp yemekten sonra günde 1 çay kaşığı içmek iyi gelir. Sıhhatli olmak isteyen biri büyük abdesti gelmeden yemek yemeye (karpuz, incir, greyfurt, hurma, üzüm gibi bağırsakları rahatlatıcı meyveler ve yeşil yapraklı sebze hariç) oturmamalıdır. Bu kaideye ömür boyu riayet edilmelidir.

Zencefil, kekik, biberiyeyi kullan! Onlar antioksidan olduğu için, mide ve bağırsakların mikroplarını normalleştirir, sindirimi kuvvetlendirir, iltihaplanma sürecini durdurur, gastrit ve ülseri iyileştirir.
Her gün meyve ye! Kışta kuru meyveyi (doğal bir şekilde kurutulmuş) ve cevizi tercih et! Kuru meyveyi su ile ıslat, kaynatma! Meyve mutlaka yemekten ayrı olarak veyahut ta yemekten önce yenmelidir. Buna mukabil sebze, yemek ile beraber tükenebileceği gibi yemekten sonra da yenmesinde bir sakınca yoktur. Unutulmaması gereken bir konu da şudur: yemekten sonra yenilen meyve hazım olamadan mayalanır, ispirto, sirke asidi, gaz oluşturarak, çeşit-çeşit hastalıklara ve ayrıca siroz hastalığına ve kan şekerinin yükselmesine sebep olur.

Meyve ve sebze kabuğu soyulmadan birkaç çekirdeğiyle yenilmelidir. Katı meyve ve sebzeler sıkılırken de mutlaka kabuğu ile sıkılmalıdır. Birkaç farklı çeşit meyve de birbiri ile karıştırılarak tüketilmemelidir. Ancak aynı cinsten olanlar (greyfurt ile limon yada vişne ile kiraz gibi), birlikte yenilebilir. Yalnız mevsiminde yenen meyve ve sebzeler hastalıkları iyileştirici özelliklere sahiptir, mevsiminin dışında üretilenler değil. Meyve ve sebzenin en iyisi en taze olanı ve en yakın bahçe veya tarladan gelenidir.

Her gün 1–3 dişe kadar sarımsak ye ve yut!Kuru soğanı ye veya soğan suyunu her gün 5Ogr'dan 1-2 defa iç! İdrar, balgam ve safrayı söktürür, iltihabı kurutur, zararlı mikropları ve kurtları öldürür, kan şekeri ve alerjik tepkileri kontrol altında tutmaya çalışır.

Sebze suyunumeyve suyuna tercih et. Sebze suyu: kara turp suyu (günde 100gr. , bal ile yudum-yudum içilir), lahana suyu, ıspanak suyu, semiz otu suyu -karaciğer, dalak, böbrek ve mideyi rahatlatır, iltihabı kurutur, mide asidini azaltır, yaraları kapatır, kan şekerini normalleştirir.

Yabani semizotu, hindiba, ısırgan otu, domuz dikenive benzerlerini her gün yemeye gayret ediniz (bilhassa ilkbaharda)! Enginar mevsiminde enginara önem veriniz! Onu kabukla beraber pişirin, suyunu için ve içini yiyin. Karpuz mevsiminde karpuzu çekirdekleri ile yiyin ve 1- 2 çay bardağı sıkılmış kabuğun suyunu için. Onlar karaciğer ve böbreklerinizi temizler, kuvvetlendirir ve temiz tutar; böbreklerin taşlarını eritir ve düşürür, Sebze ve meyvelerin genetiği değiştirilmemişolmasına dikkat edin! Haftada 3–5 defa et ve 1-2 defa balık, yeşil sebze ile yenebilir. Onlar mideyi rahatlatır, bağışıklık sistemini kuvvetlendirip, metabolizmayı normalleştirir ve hastalıkları kökten kaldırır.

Yumurtayısadece taze olarak (1–3–7 günlük) yiyebilirsin. 10 günlük ve daha eski yumurta veya 5 dakikadan fazla kaynatılmış yumurta, yumurta tozu senin için zehirdir. Misvak kullanımınaönem ver. Misvakı su ile değil, tükürük ile ıslat ve dişlerinle fırçayı aç. Her kullanımdan sonra, fırçayı kes. Çok sıcak yemeği yeme ve sıcak suiçme! Çay içerken de biraz soğut sonra iç. Siyah çay, kahve içme!Onlar mide asidi ve safrayı çoğaltıcıdır, kandaki kalsiyumu kirece indirerek, atar damarları daraltır. Siyah çay ve kahve yerine, faydalı olan yeşilçayı iç.

Buğday (genetik değiştirilmiş, 405–550 tipi ve genetiği değiştirilmiş ekmek mayası) ürünlerisizin için şiddetli metabolizma bozukluklarına ve tüm hastalıklara en büyük Sebeplerden biri oldu. Onlardan daima uzak durun! Sonuna kadar hazım olunmamış mısır ve buğday kalıntılarıdamarlarda -tıkanıklar, diş, diş etlerinde, eklem ve kaslarda - iltihaplanma ve ağrı oluşturur. Süt ürünlerini balık ve et ile nohut ve fasulyeyi yoğurt ileyeme! Bunlar hazmın bozulmasına, vücutta zehirli kalıntılar oluşmasına, alerji ve karaciğer hastalıklarının başlamasına yol açar!

Seni hastalıklara batıran proteinler: eski yumurta ve yumurta tozu proteinleri, buğday, mısır proteinleri (bilhassa genetiği değiştirilmiş olanı), süt, süt ürünleri ve süt tozu proteinleri.

Karaciğer temizlemeden önce süt ve ürünlerini yeme! Onlar safra kesesi, böbrek ve mesanede taş, eklem ve kaslarda kireç oluşmasına sebep olur. Önce sıhhatini düzelt, sonra süt ürünleriyemeye başlayabilirsin.

Hazır, katkılı yiyecek ve içecekleri, parfümüevine alma! Onlar genetiği değiştirilmiş ürünleri içerir. Alerjilere, bugüne kadar bilinmeyen hastalıklara yol açarlar.

Temizleyici madde ve deterjanları(bilhassa klorlu ve asitli) kullanma!
Ev temizliğinde kullanılan deterjanlar, beyin damarlarını, akciğerde bronşları ve alveolleri eriterek şişirir ve yıpratır, kana karışarak ağır hastalıklara sebep olur.

                         
                                                                                                          ..Kevser APARI..

YENİ BİLGİ GRUBU

Geçenlerde çok eski ve çok sevdiğim bir hocamla sosyal medya aracılığyla iletişim kurduk. Kendisini hala aynı samimiyetle aynı duruşuyla görmek beni bir daha kendisine olan hayranlığım da haklı çıkardı. Bazı değerler bazı öğrenilenler çok kıymetlidir; işte bu hocam da bana bu duyguyu yaşatan nadir insanlardan biridir benim için..

Kendisiyle muhabbet ettikten sonra bir dershanesi olduğunu öğrendim ve kendisine hemen 'Hocam bizim sizin gibi insanların eğitimine, desteğine ihtiyacımız var; sesinizi her yere duyurmanız gerek' dedim. Bir öğretmenin bir insanın hayatında ne kadar büyük etkisi olabileceğini her eğitim alan insan bilir. Bir de üstüne böyle insanların bir eğitim kurumu ekibiyle çalışması bize sonsuz güzellikleri ve başarıları getirebilir. Kendisi hem kendi gibi öğretmenler yetiştirmek üzere hem de öğrencileri bir adım daha önde hayata başlatmak için bir eğitim kurumu kurmuş.              
                                             
                                                  YENİ BİLGİ GRUBU DERSHANESİ 



Yeni Bilgi Grubu ekibi hem kadrosuyla hemde öğrencileriyle geleceğe güçlü adımlarla yükselirken sadece sınava değil hayata da hazırlıyor; aile olmayı başaran bu ekip sadece bu alanla sınırlı kalmıyor bir de üstüne 

'Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi TÖMER sistemi ile birlikte eğitim alanında bir adım daha yükselerek farkını yaşatıyor. TÖMER'de başta Türkçe İngilizce Almanca Fransızca İspanyolca Arapça olmak üzere 20'ye yakın dil öğretilmektedir. TÖMER sistemi Türkiye'de belirli yerlerde uygulanan uluslararası geçerliliği olan bir Dil Merkezidir. Bu hizmeti sunan Yeni Bilgi Grubu Dershanesi eğitim sistemine TÖMERide ekleyerek büyük başarı elde etmektedir.

Bilgi Grubu Dershanesinde sınava ve Dil Merkezine yönelik çalışmalar haricinde bir de bu büyük kadroya etüt merkezi de dahil olmaktadır. Böylesine güçlü bir kadroyla böylesine bir sistemle en iyiyi hedefleyerek ilerleyen bu ekibe başarılarının devamını dilerim. 


Eğitim hayatında en önemli şeylerden biri güvenli ortamdır. Yeni Bilgi Grubu bunu sağlayabilmekte ve özel sınıflarda eğitim çalışmaları uygulayarak, sistemi birerbir takibe alarak başarıyı hedefleyen nadir kurumlardan biri olduğunu düşünmekteyim . Sizde Bilgi Grubunun sloganında bahsettiği gibi KALABALIKTA KAYBOLMAK İSTEMİYORSANIZ, bu grubun kapısı size daima açıktır.



Ayrıca 1 Nisan Tarihinden itibaren 2 ay boyunca  5. sınıf 6. sınıf 7.sınıf ve 8. sınıf öğrencilerine ücretsiz olmak üzere Dans Eğitimi verilecektir.



Hayatıma her dokunduğunda farklılık yaratan Hocam'a desteğinden ötürü sonsuz teşekkür ederim.  
                                                                                                                         ELİF DURUK