22 Mayıs 2012 Salı

Ayva Tatlısı



                                                                                    
      AYVA TATLISI



Malzemeler ( 6 Kişilik )

3 Orta boy ayva
2 Su bardaği su
4 Diş karanfil
1 Çubuk tarçın
6 Kahve fincanı toz şeker
200 gr Manda kaymağı

Yapılışı:
Ayvaları soyup boylamasına ikiyebölünüz. Çekirdek yataklarını çıkartıktan sonra çekirdeklerini bir kenara ayırınız. Sonra yayvan bir tencerede 2 su bardağı su ile ayva çekirdekleri, karanfil ve tarçın kabuğunu kaynatınız. Ayvaları kaynar suyun içine atınız. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp; ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika boyunca kısık ateşte pişiriniz ve üzerine şekeri ilave ediniz. Piştikten sonra bir borcama yerleştirerek; ayva tatlısının ortasındaki boşluklara kaymak ekleyerek servis yapın.

Not: Pişirme suyuna ayva çekirdeğini ekleyerek; tatlıya hem renk, hem de peltemsi bir kıvam kazandırmış
oluyorsunuz.
                                                                                                                  Afiyet Olsun..

 Bu arada neden ilk sayıda ayva tatlısı derseniz..ben bu grubun zaman zaman lezzetli tatlılar yapıp,yolladığım resimlerle dostalarımın ağzını sulandıran üyesiyim ve kırmızı rengini hayatımın her alanında tercih eden biriyim..Bu yüzdendir ki kırmızı bi tatlının bize uğur getiriceğine inanmaktayım : )

                                                                                                   ..K'den sevgilerle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder