22 Mayıs 2012 Salı

Sineterapi

Sinema, gerek konusuyla gerek vizyondaki yeriyle gerekse oyunları veya yapımcıları sayesinde herkesin ilgi odağı olmayı başarmıştır. Bir film izlediğimizde her duyguyu belli aralıklarla bizlere yansıtmıştır. Bir filmde kimi zaman kendi hayatımızdan kimi zaman başka hayatlardan kesitler izlemişizdir. Bu kesitler özdeşleşmemizi bize en iyi sağlayan yöntemlerden biri sineterapidir. Sineterapi yöntemi ise terapi noktasındaki en eğlenceli, faydalı ve farkındalığımızın belki biraz daha etkili olduğu yöntemlerden biri olduğunu düşünüyoruz. İzlerken öğrenmek, yaşamak, hissetmek gibi...Sineterapi bazen göremediklerimizi gösteren bazende görmek istediklerimizi gösteren bir yöntem olabilir. Tabi ki de sadece bu yöntemle terapi anlatılmış, tamamlanmış veya bitirilmiş olamaz. Bu konu sadece bizlerin ilgisini çeken geliştirilmeye veya uzun çalışmalar sonrasında uygulanmaya geçmesi gereken yöntemlerden biri olduğunu düşünüyoruz.

Sineterapi, Amerikalı psikiyatristler tarafından farkedilmiş, geliştirilmiş ve uygulanmış bir yöntemdir. Belli konular başlığı altında bir çok film yer almaktadır. Bu konulardan birisi Kendine güven ve bu konu için önerilen film Yağmur Adam (Rain Man) filmidir.



Yağmur Adam (Rain Man) 1988 ABD yapımı en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu ve en iyi orjinal senaryo dallarında Oscar ödülü kazanan başarılı bir filmdir. Yağmur Adamın yönetmenliğini Barry Levinson yapmıştır.

Baş rollerde Tom Cruise ve Dustin Hoffman yer almıştır. Filmin konusunda 2 kardeşin hayatı anlatılmaktadır; tabi ki de bu kardeşlerin hayatı öyle sıradan normal kardeş hikayeleri gibi değildir.
                                                            ..İyi seyirler..

                              F' ve E'den sevgilerle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder