1 Ekim 2012 Pazartesi

BUNU BİR BAŞKALDIRI OLARAK YAPTIM!!

Bunu Bir Başkaldırı Olarak Yaptım!! diyerekten benimle konuşmaya başladı Ergül..
Ergül 32 yaşında doğum sonrası sarılık nedeniyle beyindeki hareket merkezi hasar görmüş ve spastik engelli olarak yaşamımı sürdürmektedir. 1982 yılında Türkiye spastik çocuklar vakfına üye olmuş. Bu vakıfta okuma yazma konuşma eğitimi, rehabilitasyon tedavi aşamasını geçirmesinin yanı sıra çeşitli faaliyetlerde bulunmuş. 1989 yılında ailesiyle birlikte Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine yerleşmiş, burada da boş durmamış ve 1998 yılında Kocaeli spastik engelliler derneğinin kuruluşuna yardımcı olmuş ve faaliyetlerini bu dernekte sürdürmüş; 2006 yılında dernek yönetimiyle arasındaki fikir ayrılığı nedeniyle bu dernekten ayrılmak zorunda kalmış. Kocaeli Karamürsel’de  ikamet ettikten sonra 2009′da ailesiyle birlikte Yalova merkeze yerleşmiş. Yalova'ya yerleştikten sonra önce Yeni Yaşam Engelliler derneğinde bir süre faaliyet gösterdikten sonra Türkiye Sakatlar Derneği Yalova şubesinde faaliyet göstermeye başlamış ve 2011 yılına kadar bu dernek çatısı altında faaliyetlerime devam etmiş. TSD Yalova şubesinde bir ara başkan yardımcılığı görevinde de bulunduktan sonra 4 eylül 2011'de bu görevinden ayrılmış.
Yazım alanındaki yeteneklerimden dolayı 2005 2006 yılları arasında Kocaeli spastik engelliler derneği bünyesinde yerel, ayda bir yayınlanan mozaik dergisinde köşe yazarı olarak görev almış ve makaleleri yayınlamıştır. Ayrıca TSD Yalova şubesinin çıkardığı engelsiz Dünya adlı dergide 2009 dan bu yana köşe yazarlığı yapmaktadır. Dr Mustafa yıldızın spastik adlı romanında sağlık danışmanı olarak yer almış olmasıyla birlikte şu an basılmış olan bir şiir kitabı, 300 şiiri, makaleleri ve çeşitli tiyatro grupları tarafından gösterime konan bir çok senaryoları vardır.
Aynı zamanda sanal ortamda 2006 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Sanal Spastikler Birliğinin kurucu üyelerinden ve başkanlığını yürütmektedir. Ayrıca Yalova BİZDE VARIZ ENGELLİLER DERNEĞİ'nin de genel başkanıdır ve 2010 yılından bu yana AÖL'de okumaktadır.

Evet okuduğunuz her cümle birebir spastik engelli(aslında ENGELSİZ) Ergül DAĞCI'nın yaşam öyküsü..
Nice insanlar varki yaradanın her şeyi tam olarak onlara sunmasına rağmen okuduğunuz yazının bir kısmını bile bir hayata sığdıramamaktadırlar..
Ama Ergül bana yaptıklarını anlattıktan sonra 'ben zoru severim,zorluk olmassa hayatın bir anlamıda olmaz' diyerekten beni şaşırtmaya ve kendime dönüp bakmama bir kez daha sebep oldu..
Ergül şu an BİVED (BİZDE VARIZ ENGELLİLER DERNEĞİ )'nin genel başkanı ve bu derneği kendi çabalarıyla açmış bulunmaktadır hatta federasyona bile kaydettirmeyi başarmıştır.
Olaki Yalovaya yolunuz düşer, Fatih caddesindeki BİVED'e uğramadan geçmeyin derim, Ergül muhakkak konuşmalarıyla size payınıza düşeni güler yüzü ve içtenliğiyle fazla fazla sunacaktır..
Bu arada derneklerini büyütmek ve bakımsız bırakılan spastik engelsizler için Ergül'ün yeni ve yapıcı fikirleri var yalnız bunlar hem maddi hem manevi destek gerektiren şeyler..
Benimde çorbada tuzum bulunsun derseniz buyrun size Ergül'e ulaşabileceğiniz adresler:

erguldagci@hotmail.com 
bizdevarızengelliler@hotmail.com

                                                                                         ..KEVSER APARI..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder