3 Ocak 2013 Perşembe

BUBBLE TEA ÇILGINLIĞI


Dünyaya hızla yayılan son trendlerden birisi de bubble tea. Bubble tea, çaya boba da denilen meyve suyu baloncukları ya da tapioca incileri konularak yapılıyor.  Türünü ve aromasını sizin seçtiğiniz çaya yine sizin seçiminiz olan boba ya da tapioca incilerinden ekleniyor ve geniş bir pipet kullanarak çayınızla birlikle bu baloncukları da içiyorsunuz. Meyve suyu dolu boba baloncuklari ağzınızda patlayarak çayınıza lezzet verirken, tapioca incileri ise jelibonumsu kıvamıyla çay keyfinize ayrı bir tat katıyor. Tapioca incileriyle beraber aromalı jelibonlar da çayın içinde sıkça tercih edilen bir tat haline geldi. Tüm bu malzemelere genel olarak bubble yani baloncuk deniliyor. Baloncuklar hem soğuk hem sıcak içeceklere yakışıyor ve özellikle sütlü çay ve çay latte ile tercih ediliyor. Milkshake ve donmuş yoğurtla da çok iyi giden baloncuklar zamanla birçok tatlı yiyecek ve içeceğe imzasını atacak gibi görünüyor. Baloncukların yapımında kullanılan tapioca Orta Amerika’da yetişen cassava bitkisinden elde edilen bir tur nişasta. Bubble tea trendi 1980’lerde Tayvan’da doğmuş ve hızla tüm dünyaya yayılmaya devam ediyor. Bubble tea’nin ülkemizdeki köklü çay kültürüne renk katarak çokça hayran edinmesi muhtemel… Herkesi ilk fırsatta bu keyifle tanışmaya davet ediyorum.





                                                                                   İrem'den Sevgilerle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder