3 Ocak 2013 Perşembe

KUŞAKLAR ARASI LEZZET


1957 yılında bu yana hizmet vermekte olan Fatih Karadeniz pidecisi İstanbul'daki ilk pidecilerden.Bu tarihi  pidecinin sırrı pide malzemelerinin Doğu Karadeniz Bölgesi'nden sağlanması.Babadan oğla devam eden bu sanatın aslında en temel kuralları sadece;En iyi yaptıkları şeyi yapmaları.










 Malzemeleri özel, yaptıkları her şey güzel. Her gittiğinizde tıklım tıklım olmasını başka bir şekilde açıklayamazsiniz zaten.Dükkan restorasyona girmeden önce kapısında sürekli bir kuyrukla karşı karşıya kalırdınız..Fakat yeni restore edilmiş hali;tarihi dokusunu destekler ahşap doku yeni masa ve sandalyelerle alan dahada genişletilerek artık gelenlere bekleme derdinden kurtarıyor.





Benim favorilerim kapalı kıymalı-yumurtalı ve kavurmalı.Pidenin yanında gelen ufak tereyağını ise öncelikle sıcak hamura sürüyorsunuz. Kalanı ise eşit parçalar halinde pidenin malzemesine yediriyorsunuz.Normalde yenen pide'nin bitiminde midede hamurun bir ağırlığı söz konusuyken..Fatih Karadeniz pidecisinde bırakın hamurun ağırlığını pideler 1.5 kişilik ölçüden sipariş veriliyor: )
 

 


                        Eeee tabi  Pidenin cilasını ise muazzam Hamsiköy Fırın Sütlacı ile yapıyorsunuz.



 Ailenizle yada dostlarınızla güzel bir muhabbetin yanına birde lezzetin hasını eklemek isterseniz azcıkta tarihi dokuları seviyorsanız işte burası tam size göre..
Bu arada Fatih Karadeniz Pidecisi pazartesileri çalışmıyor. 
                                                               
                                                                                                     ..Kevser APARI..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder