1 Ağustos 2012 Çarşamba

DOKU SANAT ATÖLYESİ


Herhangi bir sanat dalına yönelme gereksinimi hissettiğimizde veya fark ettiğimiz bu dönemde anladık ki bize göre sanat toplum içindi. Tamamen kişinin kendisine ayırdığı zamanla birlikte ruhun beslendiği bir etkinlikten oluşmaktadir.

İnsanlar kendine zaman ayıramamaktan uzun süredir mutlu olarak, huzurlu olarak bir şeyler yapamamaktan yakınıyorlar. Bize göre kendine zaman ayırmanın, huzurlu zaman geçirmenin yollarından biri de sanatla ilgilenmekten geçer. Sanat türünün ne olduğu, nerede veya ne zaman olduğu hiç önemli değildir ki çoğu insan kursa gitmeye zamanım mı var diyerek cümleye başlar.Bu işi kurs olarak görüyorsanız tabi ki de zamanınız olmaz. Kendinize ayırdığınız bir zaman olarak bir mekan olarak düşünün. Kendinize ait doğru sanat alanını bulduğunuz zaman ruhunuz beslenmeye başlayacak ve ruhunuz beslendiğinde ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız. Elinizdeki işi yetiştirme çabası olmadan bir ödevmiş gibi algılamadan sadece kendiniz için rahatlamanız için belki de daha sağlıklı ve sakin düşünebilmeniz için kendinizi o işe verdiğinizde tadına doyamayacaksınız. Belki çok emin bir şekilde yazıyor olabiliriz ama biz bunu denedik ve yaşadığımızı yaşamayan bir insan düşündüğümüzde hayatını nasıl tatlandırıyor diye merakta etmiyor değiliz.
Kendine zaman ayırmak, kendine yönelmek Dünya'nın en zor durumlarından biridir fakat sanatla birlikte bunu yapmaya çalıştığınızda durum daha kolay ve daha tatlı bir şekil alır. Bu tadı keşfettiğinizde ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız.





Bir sanatla uğraşmaya karar verdiğinizde bize göre dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri gerçekten isteyerek, mutlulukla, sizi kasmadan bu işi yapmaya çalışmaktır çünkü bu sadece size ait bir şey ve sizde o işe kendinizi ait hissetmeniz gerekir. Belki bir bebek gibi besleyeceksiniz belki bir bebek gibi besleneceksiniz belki de törpüleneceksiniz; bu yüzden içinize sinen bir tercih yapmalısınız.
Çok sanat evi gezen ve bir çok sanat dalıyla ilgili bilgi edinmek için çabalayan biri olarak geçenlerde bir yer gördük. Girişiyle dikkatimizi çeken Doku Sanat Atölyesi ni sizlerle de paylaşmak istedik. İçeri girdiğimizde dış görünümüyle bizi etkileyen bu havanın içeride de devam etmesi ayrı bir memnun kalma sebebimizdi. İçeri de sizi hoş bir müzik sesi karşılıyor ve hemen baktığınızda kimi insanın yağlı boya, kimi insanın kara kalem için çalışma yaptığını ve kimi insanında üniversiteye hazırlandığını göreceksinizdir.


Bu güzel ortamı kuran Hacettepe Üniversitesi Resim/İç Mimarlık bölümlerinden mezun olan atölyenin sahibiyle görüştükten sonra Doku Sanat Atölyesi'nin gerçekten büyük uğraşlar sonunda açıldığını anladık. Şunu belirtmeliyiz ki içeride ki ortam buna değerdi. İçeri girdiğinizde size ait bir mekan gibi hissediyorsunuz; belki ev gibi belki de sizin kendinize ayırdığınız bir oda gibi düşünün. Doku Sanat Atölyesi'nin zaman kaybettiren değil zaman kazandıran bir mekan olduğunu düşünüyoruz. İçerisinde yağlı boya ve kara kalem dahilinde seramik, heykel, ebru, hobi kursları, grafik tasarım, endüstriyel tasarım, animasyon, görsel iletişim tasarımı ve içerisinde üniversiteye hazırlanan çalışma grupları bulunmaktaydı. Önemle belirtmek isteriz ki gerek gün gerek saat gerekse ücret olarak olsun; hem esnek hem rahat hem de uygun ücretle eğitim veren nadir sanat atölyelerinden bir tanesiydi.

Biz çok beğendik, umarım sizler de beğenirsiniz özellikle kendine zaman ayırmak isteyen herkesin bir göz atmasını önemle tavsiye ederiz.

İlgilenenler için; detaylı bilgi : http://dokusanatatolyesi.com/
https://www.facebook.com/dokusanat

                                                                                       Tuba Karaduman & Elif Duruk'tan sevgilerle..

1 yorum: