22 Haziran 2012 Cuma

SAĞIKLI YAŞAM


Sağlıklı Yaşam için SPOR

                                                                                          


Gün geçtikçe dünyadaki obez birey sayısı artmakta, yiyeceklerdeki katkı maddeleri, trans yağlar, fastfood yiyecekler ve son zamanlarda gündeme gelen tarım ilaçlarının sebze ve meyveler üzerindeki etkisi aynı zamanda GDO’lu hayvan üretimi, insan metabolizmasını olumsuz etkilemektedir. Sağlığımızı korumak için yediklerimize dikkat edip spor yapmalıyız. Bireyler farkına varmasa da spor insan hayatında önemli yer tutar. Bireyin kendini iyi hissetmesi çok önemlidir. Bazen yorgun, bıkkın bazen de üşengeçliğimiz yüzünden her şeyi erteleyen insanlar olabiliyoruz. Oysaki zamanı iyi değerlendirdiğimiz de, doğru adımlar attığımızın farkına varıp daha enerjik ve verimli olabiliriz.

Spor sağlıklı beslenmenin yanında yapılabilecek bedenimiz için olumlu bir pekiştireçtir. Aklınızda bulunması gereken bir bilgi olarak söylemem gerekir asla ama asla daha sonra devam ettiremeyeceğiniz spor hareketleri yapmayınız. Yapmanız sonucunda bu durum size sarkma ve yağ toplanması olarak geri dönecektir. Ve sporla kilo vermeyin sporu sağlıklı kalmak ve sıkılaşmak için yapın. Kendinize her zaman, zaman ayırın. Unutmayın spor bedeniniz için önemli olduğu kadar iç organlarınız içinde bir o kadar önemlidir. Aşırı kilo kendinizi hantal hissetmenize kollarda ve ayak altlarında karıncalanmaya neden olur. Ciddi sağlık sorunları yaşayabilirsiniz. İç organlarda yağlanma, damar tıkanıklığı, kolesterol, tansiyon ve daha birçok rahatsızlık birbirini takip eder. Her şey sizin iradenizin elinde. Neden başaramayasınız

Sizlere memnun kalabileceğiniz bir spor merkezi de tavsiye etmekten keyif duyarım;                         FLAMİNGO GYM (www.flamingogym.net) uzman kadrosu ve temiz ortamıyla başarılı bir fitness merkezidir.


F’den Sevgilerle.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder